![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
|
![]() |
![]()
Сообщение
#1
|
||
Активный участник ![]() ![]() Группа: Хлебопеки Сообщений: 42 Регистрация: 29.10.2011 Пользователь №: 8635 Спасибо сказали: 111 раз(а) Модель хлебопечки: ORION OBM-27G ![]() |
Знайшла в маминому старенькому зошиті для записів такий варіант пражського торта. Трішки підкоректувала для мультиварки.
Результат - смачний, соковитий тортик,дуже ситний. Єдиний мінус - получився без шоколадної помадки, оскільки в мене закінчилось какао... Хотіла наступного дня доробити помадку - не дали, вже почали тортик пробувати ![]() Торт "Пражський" Тісто: 1 скл. цукру (сахара) 1,5 скл. борошна (муки) 3 яйця 0,5 банки згущеного молока (сгущеного молока) 1 пакетик розпушувача для тіста (разрыхлителя) 250 г. кефіру (кефира) 2 ст. л. какао Крем: 200 г. масла 1 скл. цукру (сахара) 0,5 банки згущеного молока 3 ст. л какао 2 ст. л. борошна (муки) 1 скл. молока 1 яйце Шоколадна помадка: 1 плитка шоколаду (100 г. ) 50 г. масла 2 ч. л. коньяку. Сироп для просочування коржів: 50 г коньяку 50 г води 50 г цукру (сахара) абрикосовий джем Тісто- взбити яйця з цукром. Додати згущене молоко і кефір. Взбити. Додати борошно, розпушувач, какао. Взбити. Дно кастрюльки простелити пергаментним папером. Вилити тісло і випікати 1 годину. Плюс 15 хв. на підігріві. Остудити, розрізати на коржі. Крем - цукор+ молоко+ згущене молоко+ яйце+ борошно добре взбити міксером. Довести на маленькому вогні до загустіння ( коли почнуть з"являтись бульбашки). ПОСТІЙНО помішувати. Остудити, час від часу помішуючи. Додати мяке масло і какао, добре взбити міксером. Поставити в холодильний на 30 хв. Шоколадна помадка - на водяній бані розтопити шоколад або шоколадні галети, додати коньяк і масло. Добре перемішати. Сироп для просочування - підігріти коньяк з цукром і водою, щоб цукор добре розтопився. Остудити. просочити сиропом коржі. Збираємо торт. Верхній корж змащуємо абрикосовим джемом ( варенням). Поливаємо помадкою. Дати настоятись кілька годин в холодильнику. Смачного ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
![]()
Сообщение
#2
|
|
![]() Активный участник ![]() ![]() Группа: Хлебопеки Сообщений: 560 Регистрация: 4.3.2012 Из: Санкт-Петербург Пользователь №: 10724 Спасибо сказали: 1495 раз(а) Модель хлебопечки: Panasonic SD-ZB2502 ![]() |
Пеку сегодня этот торт! Очень надеюсь, что все получится! Уже в мульте стоит. Потом покажу, что вышло!
Немного пугает тот факт, что тесто получилось ну очень жидким! А время выпечки всего 60мин? В общем, надеюсь на лучшее!)) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 22.5.2025, 19:42 |