IPB

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Торт "Пражский", Мамин рецепт адаптированный для мультиварки.
tanyalarina
сообщение 16.11.2014, 14:18
Сообщение #1

Активный участник
Вставить ник   Цитировать выделенное
Группа: Хлебопеки
Сообщений: 42
Регистрация: 29.10.2011
Пользователь №: 8635
Спасибо сказали: 111 раз(а)

Модель хлебопечки: ORION OBM-27G


Знайшла в маминому старенькому зошиті для записів такий варіант пражського торта. Трішки підкоректувала для мультиварки.
Результат - смачний, соковитий тортик,дуже ситний. Єдиний мінус - получився без шоколадної помадки, оскільки в мене закінчилось какао... Хотіла наступного дня доробити помадку - не дали, вже почали тортик пробувати smile.gif

Торт "Пражський"

Тісто:
1 скл. цукру (сахара)
1,5 скл. борошна (муки)
3 яйця
0,5 банки згущеного молока (сгущеного молока)
1 пакетик розпушувача для тіста (разрыхлителя)
250 г. кефіру (кефира)
2 ст. л. какао

Крем:
200 г. масла
1 скл. цукру (сахара)
0,5 банки згущеного молока
3 ст. л какао
2 ст. л. борошна (муки)
1 скл. молока
1 яйце

Шоколадна помадка:
1 плитка шоколаду (100 г. )
50 г. масла
2 ч. л. коньяку.

Сироп для просочування коржів:
50 г коньяку
50 г води
50 г цукру (сахара)

абрикосовий джем

Тісто- взбити яйця з цукром. Додати згущене молоко і кефір. Взбити. Додати борошно, розпушувач, какао. Взбити. Дно кастрюльки простелити пергаментним папером. Вилити тісло і випікати 1 годину. Плюс 15 хв. на підігріві. Остудити, розрізати на коржі.

Крем - цукор+ молоко+ згущене молоко+ яйце+ борошно добре взбити міксером. Довести на маленькому вогні до загустіння ( коли почнуть з"являтись бульбашки). ПОСТІЙНО помішувати. Остудити, час від часу помішуючи. Додати мяке масло і какао, добре взбити міксером. Поставити в холодильний на 30 хв.

Шоколадна помадка - на водяній бані розтопити шоколад або шоколадні галети, додати коньяк і масло. Добре перемішати.

Сироп для просочування - підігріти коньяк з цукром і водою, щоб цукор добре розтопився. Остудити. просочити сиропом коржі.

Збираємо торт. Верхній корж змащуємо абрикосовим джемом ( варенням). Поливаємо помадкою. Дати настоятись кілька годин в холодильнику.

Смачного !






Спасибо сказали:
Перейти в начало страницы
 
поделись с друзьями
+Цитировать сообщение

Сообщений в этой теме


Ответить в данную темуНачать новую тему
2 чел. читают эту тему (гостей: 2, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 



RSS Текстовая версия Сейчас: 17.2.2025, 21:13