Баба Святкова, Пасхальный кулич |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
|
Баба Святкова, Пасхальный кулич |
1.5.2012, 19:42
Сообщение
#1
|
||
Участник Группа: Хлебопеки Сообщений: 12 Регистрация: 12.3.2011 Из: Донецк Пользователь №: 5749 Спасибо сказали: 9 раз(а) Модель хлебопечки: Moulinex OW 6002 |
БАБА СВЯТКОВА
Тісто: • 1кг борошна • 2 склянки молока • 10 жовтків • 100г дріждів • 200г вершкового масла або маргарину чи олії • 200г цукру(або більше) • 100г ізюму • ½ ч. ложки солі • Цедра з ½ лимона Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст ложкою цукру і 3 ст ложками борошна. Коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і замісити. Місити до появи пухірців і тоді влити розтоплений жир, знову добре перемісити, щоб тісто ввібрало жир, додати помитий ізюм, цедру, вимісити, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшеться в обїємі вдвоє, частину його викласти у форму, дно якої застелене промащеним папером, заповнити форму на 1/3 і поставити, щоб підійшло. Коли форма виповниться, змастити тісто яйцем і пекти в гарячій духовці (190 – 200 °С) протягом 45 хв. Рецепт в оригинале. Дала мне его подруга со Львова. Пеку третий год .. всегда отлично получается ... По поводу сахара - кто любит сладенькое, лучше добавлять больше сахара! |
|
|
||
1.5.2012, 21:10
Сообщение
#2
|
|
Администратор Группа: Администраторы Сообщений: 8360 Регистрация: 21.11.2008 Пользователь №: 1 Спасибо сказали: 11401 раз(а) Модель хлебопечки: Panasonic SD-2501 |
AnetS, спасибо за рецепт!
|
|
|
Текстовая версия | Сейчас: 26.4.2024, 1:25 |